Η περιοχή και πως θα έλθετε

Ο νομός Πρέβεζας έχει ιστορία 700 ετών, πλούσια πολιτιστική παράδοση, όμορφες παραλίες και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη καθώς αποτελεί άριστο θέρετρο για διακοπές. Η Πρέβεζα βρίσκεται στην Ήπειρο, στην άκρη ενός ακρωτηρίου που κλείνει την είσοδο του Aμβρακικού κόλπου και δημιουργεί μια γραφική λιμνοθάλασσα. Έχει έκταση 1.036 τετραγωνικά χιλιόμετρα, πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκους και δυτικά αγκαλιάζεται από το Ιόνιο Πέλαγος. Το όνομά της σημαίνει πέρασμα καθώς ενώνει τους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, και Άρτας με το Ιόνιο και την νοτιότερη Ελλάδα.

Στις ταβέρνες και τα ουζερί μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις όπως πετάλια (ψάρι κέφαλος), λαδόπιτα, σαρδέλες ψητές, χταπόδι, υπέροχα γλυκά ταψιού, κρέμες, ρυζόγαλο, λικέρ μανταρίνι και πολλά άλλα. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε αρωματικά βότανα, υφαντά, κεντήματα κ.α.

Μία από τις πιο δημοφιλέστερες και τουριστικές παραλίες της Πρέβεζας είναι ο Βράχος. Μία πλήρως οργανωμένη και μεγάλη παραλία, με πεντακάθαρη θάλασσα, νυχτερινά μαγαζιά για ατέλειωτα βράδια κεφιού και άριστη τουριστική υποδομή.

Στην ωραία αυτή παραλία, μόλις 200 μέτρα από τη θάλασσα, θα βρείτε για τη διαμονή σας το συγκρότημα μας «Πανόραμα», το οποίο είναι έτοιμο να σας προσφέρει άριστη εξυπηρέτηση, σε φιλικό οικογενειακό περιβάλλον.

Σας περιμένουμε και είμαστε σίγουροι ότι το συγκρότημά μας θα ικανοποιήσει απόλυτα τις ανάγκες σας και θα σας προσφέρει πραγματικά αξέχαστες διακοπές

Αποστάσεις από την περιοχή (χλμ.)

Αθήνα
426

Θεσ/νίκη
496

Πάργα
20
Άκτιο
45
Ηγουμενίτσα
47

H Πρέβεζα απέχει από την Aθήνα 426 χλμ. (μέσω Pίου - Aντιρρίου) και 496 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Στην Πρέβεζα μπορείτε να έρθετε οδικώς με το αυτοκίνητο σας ή με λεωφορεία του KTEΛ από την Aθήνα (εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια) καθώς επίσης και από τη Θεσσαλονίκη, μέσω Iωαννίνων. Επίσης αεροπορικώς μπορείτε να έρθετε μέσω του αεροδρομίου Ακτίου.

Language Selection

    

Copyright © 2014. All Rights Reserved.